CREATIVEPHOTO

  • sander damen
  • photograpy
  • food
  • fashion
  • syngery

CREATIVEPHOTO

foodphotography
Culinaire fotografie, eten fotografie of voedselfotografie wordt veel gebruikt voor reclame van voedsel, kookboeken, menukaarten, op de verpakkingen, in lifestyle magazines en voor veel andere doeleinden.

Voor bedrijven die zich bezig houden met productie of distributie van voedsel, voor horeca ondernemingen en voor reclamebureaus heeft culinaire fotografie veel toegevoegde waarde bij het presenteren van hun producten. Het zal je natuurlijk niet zijn ontgaan dat de presentatie van voedsel een belangrijk factuur is bij het beoordelen van de kwaliteit. Nog voordat je het hebt geproefd, vorm je al een bepaalde mening over de smaak. Dit komt voor het grootste deel door de manier waarop het eten wordt gepresenteerd.

Wil je dus reclame voor jouw culinaire creaties maken en mensen aanzetten om die te proberen, dan zal je het aantrekkelijk moeten aankleden. Eten fotografie is de logische volgende stap om dit zicht met anderen te kunnen delen. Veel café’s en restaurants plaatsen daarom de foto’s van hun gerechten online, om daarmee de gasten uit te nodigen. Een kookboek verkoopt beter als er mooie en duidelijke foto’s van gerechten in staan. Naast de fotografie verzorg ik samen met Jacqueline Sluijter de foodstyling, waarbij wij de producten op een mooie manier neerzetten en alle details goed naar voren te brengen. Bij de eventuele nabewerking werken we de oneffenheden weg die onder de invloed van licht, temperatuur en het verplaatsen van het product kunnen optreden.

Wij verzorgen culinaire fotografie zowel in onze eigen kookstudio en fotostudio (Velp Gelderland) als op (jullie) locatie. Bij het werken op locatie hebben we alleen wat plek nodig om de mobiele fotostudio bestaande uit een opnametafel en lampen neer te zetten.
FASHIONPHOTOGRAPHY
Modelfotografie en fashionfotografie is een grote passie van mij. Het draait om een verhaal, meer dan om het model alleen, het is een samenwerking (synergie) van alle onderdelen, van model, tot kleding tot accessoires.

Verkoop jouw fashion en brand met unieke beelden die een WOW factor hebben. Ik werk op locatie als in mijn studio. Bij fasionfotografie ligt de focus op de kleding van bijvoorbeeld nieuwe collecties. Het kunnen zowel productfoto’s, kledingsets en volledige outfits zijn die je op de foto zet. Zulke presentaties van je kleding verhoogt je omzet, gezien klanten graag het gehele pakket willen kopen. Met dit type fotografie kun je zowel het model als de kleding scherp vast laten leggen.
CORPORATE PHOTOGRAPHY
Bedrijfsfotografie is samen met foodfotografie mijn specialiteit. Een succesvolle opdracht begint met een een goed gesprek, wat is het doel en hoe gaan wij dit samen bereiken.

Mijn zakelijke fotografie bestaat onder andere uit:
- Hotels, actiefoto's, gerechten, suites (sfeer en overzicht), vergaderzalen (sfeer en overzicht), mensen en events
- Restaurants, actiefoto's, gerechten, sfeer en overzicht
- Bedrijven, personeel, linkedin, produchten, overzichten
- en nog veel meer
PRODUCT PHOTOGRAPHY
Bij productfotografie gaat niet niet alleen om het product zelf. Het is daarom belangrijk om het product in de juiste setting te zetten. Samen met setstylist Jacqueline Sluijter maken wij het beeld samen met de opdrachtgever.

Het gaat namelijk om het doel wat de opdrachtgever wilt bereken. Wij doen kleine producten (tot 1m3) in onze eigen fotostudio in Velp en grotere producten in overleg op locatie.
Sander Damen
SANDER DAMEN
Ik ben Sander Damen, oprichter van Creativephoto.

Na de fotovakschool in Apeldoorn gevolgd te hebben, en vervolgens een uitgebreide leerschool bij andere fotografen, heb ik 2005 mijn onderneming opgericht om voor mijzelf verder te gaan als fotograaf. Na vele bruiloften en feesten gefotografeerd te hebben, heb ik mijn focus gelegd op zakelijke en bedrijfsfotografie. Producten en design zijn een passie voor mij, ik ben altijd aan het kijken naar mooie vormen en lijnen.

Als fotograaf heb ik anders leren kijken. Een opdrachtgever heeft haar of zijn visie in een product gelegd, en mijn doel is dit op beeld vast te leggen met de mooie belichting en de juist sfeer. Daarom vind ik het ook belangrijk om voordat ik een opdracht doe, samen met de opdrachtgever, of dit nu de ondernemer of het reclamebureau is, te praten over het doel van het beeld. Zo kan ik nog details weergeven die je als ‘leek’ niet zou weten.

Met Jacqueline Sluijter deel ik mijn liefde voor lekker eten en mooie producten en hebben wij hiervoor ook een website “www.foodblabla.nl” voor gemaakt. Jacqueline plaatst hier bijna dagelijks lekkere recepten of de laatste nieuwtjes op. Iedere week fotograferen wij minstens één lekker gerecht, een mooi product of een lekkere fles wijn.
This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy